8 Aralık 2016 Perşembe

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları - 1 "Yeditepe Canavarı"

Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları - 1

Devrim Kunter uzun yıllar fanzinlerde ve web forumlarında kendini gösterdi. 2013 yılında ilk basılı albümünü yayınladı: Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları - 1 "Yeditepe Canavarı". İşte herşey onunla başladı.
Her James Bond filmi, her MacGyver bölümü ana konudan bağımsız bir aksiyon sahnesiyle başlardı. A takımı da böyleydi. Aslında 80'lerin dizileri böyleydi diyebilirim. Bu hem karakterleri tanımamız için bize fırsat verir hem de ilgiyi taze tutardı.
Günümüzün Scherlock tarzı dizilerinde ise ilk olarak cinayet gösteriliyor. Ardından günlük işleriyle uğraşan Holmes ve Watson gibi karakterler bir şekilde soruşturmaya dahil olup olayı çözüyorlar.
Seyfettin Efendi'nin ilk macerasında da yukarda belirttiğimiz iki formül birlikte kullanılıyor. İlk etapta Seyfettin Efendi, kendisinin ve takım arkadaşlarının meziyetlerini bize öğretircesine bir vakayı açıklığa kavuşturuyor. Sonra, kurbanın kaybolmasını anlatan bir kesit görüyoruz.
Devrim Kunter "kahramangiller" sitesinde karakterin orijinini anlatırken hikayeye baştan başlamayıp, karakterin geçmişini "flashback"'lerle sunulması gerektiğini söylemişti. Aynen bu şekilde yaparak Seyfettin Efendi'nin geçmişini bize tanıttıktan sonra, cinayet vakamızı çözmeye başlıyoruz.
Kahramanlarımız biraz steryotip. Seyfettin Efendi grubun beyni, Dr. Aziz ise kalbi. İsmail kas gücü, Esat gölgelerde çalışan dexterity ağırlıklı bir "rogue". Münevver ise doğa üstü güçler yerine teknolojiye dayanan bir çeşit "mage". Böyle ekipleri çok severim. Güzel bir ekip. Hepsini geçmişi var tabi henüz biz bilmiyoruz.
Vakamız paşa tarafından bizim ekibe verilince, olay yeri inceleme başlıyor. Tarihi camilerde satanist ritüeller eşliğinde cinayetler işleniyor.
Tüm bunlar olurken arka planda sinsi bir örgüt var, Bizim ekip olan İfşa-i Sırrın tam tersi: Rical-i Gayb!
Albümün çıkış tarihinin 2013 olmasına sığınarak haddinden fazla spoiler verdim. Gerisini lütfen okuyun.
Çizimler ve kurgu serinin ilk kitabı olması hasebiyle, daha sonra çıkacak olanların biraz gerisinde kalıyor. Ama son derece estetik olduğunu söyleyebilirim.
Devrim Kunter'in belli bir kalitesi var. Bu albüm pek çok yerde tükendi. Yine de eminim ki Seyfettin Efendi'nin kendi sitesinden temin edebilirsiniz.
Ayrıca albümün önsözünü geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Giovanni Scognamillo kaleme almış.
Serinin diğer albümlerini de inceleyeceğim. Şimdilik bu kadar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder