8 Aralık 2016 Perşembe

Hawkeye 1 "Bir Silah Olarak Yaşamım"

Hawkeye - 1


Marvel Comics tarafından 2013 yılında yayınlanan, ülkemizde de Marmara Çizgi tarafından 2015 'te yayınlanan Hawkeye, "Bir Silah Olarak Yaşamım" serisi son yıllarda okuduğum en keyif verici seri. Matt Fraction'un akıcı yazıları ve muhteşem diyalogları, gösterişten uzak ama bir o kadar da estetik çizimleriyle David Aja ve Javier Pulido'nun elinden çıkma bu çizgi roman şaheserini ilk fırsatta alıp koleksiyonunuza katmanızı salık veririm.
Elinize aldığınızda öyle alelade bir çizgi roman denemesi gibi gözükebilir. Ama içerisine girdiğiniz zaman (ki kendinizi bir anda içinde buluyorsunuz!) size çok özel bir deneyim yaratacağı kesin.
Bu seride ne mi var? 6 Bölümden oluşan serinin her bölümünde, kahramanımız/kankamız Clint Barton'u (namı diğer Hawkeye) aksiyonun en yoğun olduğu bir kısımda ve çok zor bir durumda görüyoruz. Kankamızın iç sesi hep aynı cümle ile başlıyor. "Tamam, durum kötü görünüyor."
sonra...
Sonra öykümüzün ana bölümünü oluşturan kahramanımızın bu duruma nasıl geldiğini anlatan bir "flashback" sahnesi sonunda final ile olaylar çözümleniyor. Yazar ve çizer bu bilindik hikaye anlatımını dinamik ve eğlenceli espri unsurları ile ustalıkla işliyor.
Uzun lafın kısası, son zamanlarda çıkan en güzel Marvel çizgi romanı olan Hawkeye'ı şiddetle tavsiye ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder