7 Mart 2022 Pazartesi

MCW - Manga Comics Webtoon


MCW (Manga-Comics-Webtoon) projesi "Space Way" isimli aynı hikaye ve aynı zaman çizgisinde üç farklı maceracı gurubun üç farklı çizgi roman tarzıyla, birçok çizer tarafından çizilmesiyle oluşan ortak çizgi roman projesidir.

Bu çizgi roman projesinde, günümüzde popülerliğini koruyan Japon tarzı çizgi roman ‘Manga’, Amerikan tarzı çizgi roman ‘Comics’ ve Güney Kore’de çıkmış şimdi tüm dünyada yayılım gösteren dijital çizgi roman ‘Webtoon’ türlerinden çizgiler bulunur.

Çizgi roman konusu olarak yine popüler bir konu olan sanal oyun dünyasında maceracı gurupların karşılaştıkları düşmanlar ve mücadeleleri işlenmiştir.

MCW projesinde, karakter tasarımları, storyboard ve taslak çizimleri, mürekkepleme, renklendirme, doku ve ton ekleme ve diyalog balonları yazma gibi bir çok işlem toplamda yirmi çizer tarafından yapılmıştır.

MCW projesi, gerek farklı üç çizgi roman türünün kendine has çizgilerini aynı hikayede görmeye olanak sağlamasıyla gerek yirmi çizerin beraber çalıştığı bir çizgi roman olmasıyla daha önce benzeri yapılmamış bir proje olarak dikkat çekmektedir.
MCW projesi için kalemleriyle bu çizgi romanın özünü oluşturan değerli tüm çizerlerimize TRART.org ailesi olarak en içten teşekkürlerimizi sunar ve siz değerli okurlarımıza da keyifli okumalar dileriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder